Senyals del futur

Compartir

Un informe del BBVA (un banc, atenció perill!!), des d’un punt de vista generalista, alerta dels possibles riscos existencials en un futur immediat

Intel·ligència artificial (IA) . La investigació científica pot aconseguir cotes tan altes de tecnologia que permeta desenvolupar màquines molt més intel·ligents que l’ésser humà, capaços de programar-se a elles mateixes. El seu control escaparia a l’home.

Canvi climàtic. El calfament global d’origen antròpic i l’extinció d’espècies poden acabar amb la seguretat del planeta.

Biologia sintètica . Aquesta tecnologia, en mans d’inexperts pot resultar letal per a les societats humanes tal com les entenem.

Hivern nuclear . Una explosió nuclear podria provocar un llarg període de fred i foscor en llançar a l’atmosfera enormes quantitats de matèria. Això podria posar fi a la vida del planeta.

I des del punt de vista social i polític, el creixent auge dels populismes posa en perill els pactes institucionals i els governs tolerants i democràtics. És molt alarmant que en les tres principals potències econòmiques mundials les seues presidències estiguen actualment ocupades per populistes de llibre.

Articles interessants

El futuro de la gobernanza y la democracia: desafíos populistas a la democracia liberal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *