Avisos del passat

Compartir

La investigació dels fets xicotets, de l’anècdota trivial i de les peripècies temeràries de la vida dels nostres avantpassats, obri la via a una comprensió molt més humana i social de la nostra història recent.

Confiem que l’aproximació a la vida i fets dels nostres iaios (llegiu abans la pàgina “Nosaltres”) ens ajude a resoldre les nostres disjuntives actuals i a no repetir, almenys, els seus fracassos.

Sequeres i inundacions, plagues, epidèmies, emigracions, violència i la recerca d’un món més just, han marcat tot el nostre temps passat.

L’estudi de la vida dels nostres avantpassats, evidència que mai abans, com ara, s’havia gaudit de tanta pau, tanta prosperitat i tanta estabilitat en la nostra zona.

I som, a més, la primera generació sense morir en el camp de batalla. Tots els nostres avantpassats, homes i dones sense excepció, van patir violència i guerres.

Aquesta recopilació de fets i anècdotes històriques és un valuós llegat que ens envien els nostres avis des del passat, però que nosaltres hem de saber, des del present, interpretar, analitzar i, si cal, corregir, per a poder projectar sobre el futur, pel bé dels nostres fills.

Altres articles interessants:

http://theconversation.com/fueron-otros-humanos-las-primeras-victimas-de-la-sexta-extincion-masiva-128806