Any 1920. Trimestre 4. S’acosta Nadal

Compartir

Páginas escolares : revista mensual: Páginas escolares : revista mensual

Una Comissió formada per Revenga i Torrens (Lloret o Llobell segons altra premsa), secretari de la Junta de Defensa de Dénia, arribava a Madrid a primers d’octubre. La seua missió era aconseguir obra pública que donara treball a la comarca i, més concretament, el dragatge del Port de Dénia (amb un presupost de 456.000 ptes). Visitaven a ministres, al Director General d’Obres Públiques i a la “infanta Isabel”.
Amb el Ministre de Foment tractaven també el projecte de ferrocarril Muro a Pego i Dénia. I amb el Ministre d’Instrucció debatien la instal·lació a Dénia d’una Escola d’Arts i Oficis i la creació d’un grup d’Escoles Graduades.
També s’entrevistaven amb el Rei Alfons XIII, a qui expressaven els seus arguments, recalcant la necessitat de construcció urgent del Pantà de Isbert. També li demanaven mes vagons per a l’exportació de taronja.
La premsa assenyalava que el ferrocarril seria construït a parts iguals per la Companyia del ferrocarril Villena-Alcoi, de la qual era gerent Ibern, i per la Junta de propietaris.
Es precisava que en pocs dies arribarien a Pego i Dénia les comissions tècniques “per a ultimar els treballs de replanteig”.

Però no acabaven ací els esforços per dinamitzar l’economia de la comarca i s’anunciava una Assemblea a Dénia, per al dia 24, al Teatro Circo, en la qual la Comissió de la Marina donaria compte d’altres resultats obtinguts a Madrid. L’Assemblea tendria, majoritariament, caràcter agrari i a la qual assistiria Gasset qui, després, es traslladaria a visitar les obres del Pantà de Isbert.
D’altra banda, el director del ferrocarril Alcoi -Villena-Iecla anunciava un viatge a Barcelona per a resoldre la “qüestió del ferrocarril Muro, Pego a Dénia”. Hi havia molta il·lusió i moltíssima esperança dipositada en aquest Projecte i en el de la presa de Isbert. Segons la premsa de l’època el “gran Pantà de Isbert” emmagatzemaria fins a quaranta milions de metres cúbics d’aigua “per a regar milers i milers d’hectàrees dels districtes de Pego i Dénia”.

En 1920 començaven els “bojos anys 20”. La denominació “feliços-o bojos- anys vint” refereix la dècada que començava en 1920 i acabava el 24 d’octubre de 1929, amb el “dijous negre” (caiguda de la borsa de Nova York) que va obrir la porta al Crack del 29 i a la Gran Depressió, la qual no es va resoldre fins a ben passada la Segona Guerra Mundial.
En general, van ser anys d’una certa prosperitat econòmica a Occident, i s’expliquen com a part del període expansiu d’un cicle econòmic normal, sumat a l’eufòria i optimisme instal·lats en la societat, després del final de la Primera Guerra Mundial .
Però com sempre passa, no va afavorir a tots per igual.
“Els feliços 20 ni van ser tan feliços ni van resultar tan positius econòmicament parlant. El creixement va existir, però sustentat en grans desequilibris i en un consumisme que es va imposar a l’austeritat del segle XIX”.
A Espanya (amb 21 milions d’habitants) continuava l’emigració als paises americans i la misèria en la nostra zona es feia endèmica entre les classes populars.
L’estat espanyol estava immers en un dèficit comercial sense precedents, amb una caiguda de les exportacions molt pronunciada, mentre creixien les importacions, tecnològiques principalment, d’una manera espectacular.
Els cotxes, avions, transports públics, cinemes, ràdios, electrodomèstics, llums elèctriques van començar a ser habituals també a Espanya.

Llavadora. Wikipedia

I aqueixa sensació optimista de progrés, instal·lada entre les classes mitjanes i altes contagiava també a les populars que, expectants, esperaven el seu torn per a pujar-se a aqueix tren del canvi, que possiblement mai arribaria.
Era una pugna entre un món antic que moria i un nou que naixia.

En aqueix context, en aqueixa dialèctica entre dos mons contraposats, hem de situar l’accident que va tindre lloc a primers d’octubre entre un carro i un cotxe.
L’accident ocorria a Pego quan el carro conduït per Joaquín L.C. es dirigia al camp i en el Km 49 de la carretera de Cocentaina es creuava amb el cotxe pilotat per Pascual F., veí d’Alzira. El cavall, davant el soroll del motor es va espantar xocant contra l’automòbil i ferint greument al seu amo, que va ser transportat directament a la seua casa pel mateix cotxe, on va morir poc després.

Però la vida continuava, la real i ´l’espiritual també.
Cap a meitat d’octubre Domingo Sivera, rector del Verger, cantava missa al poble de Palmera. El capellà del Verger sembla que havia estat anteriorment relacionat amb aquest poble.

Començant novembre l’activitat política esdevenia frenètica a la vista de les Eleccions Generals que anaven a celebrar-se el 19 de desembre. Juan de la Cierva visitava la comarca acompanyat per Aniceto Aznar i Torres Sala. Dormia a Benissa, en el domicili de Carlos Torres Orduña “germà del que per tants anys va exercir el més abominable dels caciquismes”. Marxava després a Dénia i, en el camí era “cumplimentat” en Gata, Ondara i Pedreguer per algunes comissions que esperaven al seu pas. A Dénia visitava les obres del Port i “prenia un te a casa del senyor Morand”.
Plovent es traslladava, més tard, a Pego on “va eixir a rebre´´´’l tot el poble, que li va aplaudir i el va victorejar”. En el Teatre Circ celebrava un multitudinari míting.

El diari Las Províncias anunciava, en la seua edició del 9 de novembre, la celebració de l’Assemblea Agrària en el Teatre Circ de Dénia, amb la participació de l’exministre Gasset i comissions dels pobles d’Ondara, Pego, Benimeli, Cocentaina, Xaló “i altres”. En el seu discurs Gasset va dir que “el primer que calía fer és un pantà, el ferrocarril de Muro, Pego i Dénia, el dragatge del Port, la carretera de Xàbia a Dénia i els camins veïnals”.
El dia 12 se celebrava en el teatre d’Ondara una altra Assemblea Agrària comarcal, amb la participació de Bosch i Revenga. En ella es demanava afavorir l’obra pública.
A la fi de mes, i aprofitant una nova visita de Revenga a Dénia, començaven les obres de la carretera de Xàbia a Dénia i se signava el projecte de dragatge del Port. La premsa publicava que el “poble d’Ondara, agraït, en nom de la regió, de la labor agrària de Revenga, li dedicava una gira campestre”. Dies després, ja al mes de desembre, es traslladava a Alcoi, acompanyat de l’advocat Llobell, secretari de la Junta de Defensa de Dénia, on celebraven altre important acte en pro de la immediata construcció del tren Muro, Pego a Dénia.

Cal dir que aquests nombrósos actes polítics donaven el seu resultat el 19 de desembre, en unes eleccions celebrades baix sufragi masculí (les dones continuaven sense poder votar). Aquestes eleccions, marcades per la feblesa extrema del sistema polític i la gran conflictivitat social a causa de la Guerra del Rif i els disturbis a Barcelona, les guanyava el Partit Conservador de Juan de la Cierva, Antonio Maura i Eduardo Dato, qui va ser elegit President (i que seria assassinat només dos mesos més tard).

Per una publicació de Las Províncias sabem el que cobraven els capellans.
Els curats de 1a tenien una nòmina de 2.500 ptes, els de 2a (com Cocentaina, Xàbia, Albaida, la Vila Joiosa) 2.250 i els curats d’ascens (Ondara, Orba, Penàguila, Piles o Vilallonga), 2.000 ptes. I els curats d’entrada com Lliber, Benidoleig, Sagra o Senija, 1.750 ptes. No estava res malament, tenint en compte que la gent de carrer tènia que emigrar per a no morir-se de fam.

Cites:
238. Any 1920. Trimestre 4. S’acosta Nadal

Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3360 – 1920 octubre 3 (03/10/1920)
El Luchador : diario republicano: Año VIII Número 2096 – 1920 octubre 5
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3361 – 1920 octubre 5 (05/10/1920)
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3361 – 1920 octubre 5 (05/10/1920)
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16744 – 1920 Octubre 05
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16747 – 1920 Octubre 08
La correspondencia de Valencia : diario de noticias : eco imparcial de la opinión y de la prensa: Año XLIII Número 18220 – 1920 Octubre 08
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3364 – 1920 octubre 8 (08/10/1920)
El Pueblo : diario republicano de Valencia: El Pueblo : diario republicano de Valencia – Año XXVII Número 10301 – 1920 octubre 8 (08/10/1920)
El Luchador : diario republicano: Año VIII Número 2096 – 1920 octubre 5
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3361 – 1920 octubre 5 (05/10/1920)
José luís García Delgado. La modernización económica en la España de Alfonso XIII
https://www.racmyp.es/docs/academicos/14/discurso/d25.pdf

LA ECONOMÍA DE ENTREGUERRAS: LOS FELICES 20, EL CRACK DE 1929 Y LA GRAN DEPRESIÓN. https://iesvdelpuerto.educarex.es/historia/webalbino/historia%20contemporanea/contemporanea/contemporanea20/8-La%20econom%C3%ADa%20de%20entreguerras.pdf
https://www.abc.es/historia/abci-catastroficas-consecuencias-economicas-dejo-gripe-espanola-1918-202003120151_noticia.html
https://elpais.com/elpais/2019/12/30/eps/1577703464_112198.html
El Luchador : diario republicano: Año VIII Número 2096 – 1920 octubre 5
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3361 – 1920 octubre 5 (05/10/1920)
https://es.wikipedia.org/wiki/Lavadora#/media/Archivo:PostcardAdvertisingHappyDayWashingMachineCirca1910.jpg
La Correspondencia de España : diario universal de noticias: Año LXXIII Número 22850 – 1920 octubre 19
El Tiempo : Diario independiente: Año XIII Número 4201 – 1920 Octubre 20
La Acción (Madrid. 1916). 21/10/1920, página 6
La Libertad: Año II Número 276 – 1920 octubre 22
Revista de Gandia : periódico dedicado al fomento de los intereses morales y materiales de la región, órgano de la Caja de Ahorros y Socorros y Monte de Piedad: Época Segunda Año XXI Número 1060 – 1920 octubre 16
El Luchador : diario republicano: Año VIII Número 2222 – 1920 noviembre 6

Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3366 – 1920 noviembre 7 (07/11/1920)
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16750 – 1920 Noviembre 09
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3370 – 1920 noviembre 12 (12/11/1920)
El Pueblo : diario republicano de Valencia: El Pueblo : diario republicano de Valencia – Año XXVII Número 10307 – 1920 noviembre 12 (12/11/1920)
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16753 – 1920 Noviembre 12
El Pueblo : diario republicano de Valencia: El Pueblo : diario republicano de Valencia – Año XXVII Número 10321 – 1920 noviembre 28 (28/11/1920)
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16767 – 1920 Noviembre 28
El Luchador : diario republicano: Año VIII Número 2244 – 1920 diciembre 2
El Pueblo : diario republicano de Valencia: El Pueblo : diario republicano de Valencia – Año XXVII Número 10325 – 1920 diciembre 3 (03/12/1920)
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16771 – 1920 Diciembre 03
Las Provincias : diario de Valencia: Año LV Número 16773 – 1920 Diciembre 05
Diario de Valencia : Diario de Valencia – Año X Número 3405 – 1920 diciembre 24 (24/12/1920)

2 thoughts on “Any 1920. Trimestre 4. S’acosta Nadal

  1. Impresionante tu repaso de las fuentes de información sobre la época y tu relato hilvanado de acontecimientos que rompían la monotonía diaria en la región y suscitaban esperanzas de mejora, en una época en que las penurias, como vienes explicando, empujaron a muchos a emigrar, sin que todavía se sospechase que podía venir algo peor.

    1. Hola Ramón, te agradezco mucho tus halagos, que ya sabes que no se merecen. Recopilo lo que dice la prensa de la época e intento contextualizar lo mejor que puedo, con cierto atrevimiento, aunque los resultados queden lejos de lo esperado.
      Pero como no hay pretensión académica alguna y lo hago por divertimento, tengo la conciencia relativamente tranquila… (me río por mis adentros…)
      Gracias Ramón y feliz año

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *